Siirry suoraan sisältöön

Positiivisin Porilainen on täällä taas!

Positiivisin porilainen on perinteikäs hyvänmielen projekti. Projektin toteuttaa Porin Nuorkauppakamari yhdessä Satakunnan Viikon ja Radio Porin kanssa. Äänestys positiivisimmasta porilaisesta järjestetään vuosittain touko-kesäkuussa. Vuonna 2023 positiivisin porilainen valitaan jo 16. kertaa.

Projektin tavoitteena on luoda positiivista ilmapiiriä kaupunkilaisten keskuudessa ja kannustaa levittämään porilaista positiivisuutta niin porilaisten keskuudessa kuin kaupungin rajojen ulkopuolella. Äänestyksen voittaja kilpaileekin muiden kaupunkien positiivisimpien kanssa positiivisimman suomalaisen tittelistä.

Äänestä omaa suosikkiasi tästä

Positiivisin Porilainen 2023 -ehdokkaat:

Aino-Maija Luukkonen

Aino-Maija Luukkonen, eläkeläinen

’’Olen 64-vuotias entinen Porin kaupunginjohtaja. Perheeseeni kuuluvat puoliso Antti, joka asuu hoivakodissa ja kaksi villakoirapoikaa, jotka huolehtivat aamuherätyksistä ja uusien tuttavuuksien hankkimisesta. Positiivista Porissa ovat perhe, ystävät, harrastukset ja kaikki ne palvelut, joita ihminen ja hänen lemmikkinsä tarvitsevat. Nyt on aika opetella kansalaisopiston kurssilla uusia neulomistekniikoita, käydä koirakoulussa, olla lukumummona koululaisille unohtamatta puolison kanssa koettuja munkkikahvihetkiä Reposaaren takarannalla tai Kallossa. Ja mottoni olkoon edelleenkin Uskalla nauraa itsellesi!’’

Janette_Jami_Westergard_positiivisin_porilainen

Janette ja Jami Westergård, Legomasters-kilpailijat

LEGO Masters Suomi ohjelmasta tutut kaksoset Janette ja Jami Westergård luottavat porilaiseen periksiantamattomuuteen. Haasteiden edessä otetaan raivokas tekemisen meininki käyttöön! Porin murteella ja asenteella pärjää missä vaan. Ja positiivisuus tarttuu, poikkeuksellisesti Jamikin hymyilee ;)!

Heta Halonen, tangokuningatar 2022

Olen laulaja/lauluntekijä, laulunopettaja, näyttelijä ja hallitseva tangokuningatar vuodelta 2022. Porissa minut on voinut nähdä esiintymässä mm. Porin Teatterissa, Pori Film Festivaalilla, Pori Sinfoniettan solistina ja Pori Jazz-festivaaleilla, joilla vierailen taas tänäkin vuonna! Olen myös opettanut musiikkia Porin seudun kansalaisopistossa sekä Palmgren-konservatoriolla.

Positiivisen porilaisuuteni salaisuus liittyy varmasti musiikin voimaan ja porilainen positiivisuus kumpuaa myös ympäröivästä luonnosta sekä monista ihanista ihmisistä ympärilläni!

Ville Aaltonen

Ville Aaltonen, Suomenmestari 2023, jääpalloilija

Aaltosen Ville ja tuore Suomenmestari Porin Narukerän riveissä. Jääpallo ura vei Ruotsiin 2001 ja takaisin Poriin muutimme perheen kanssa 2020. Eli melkein 20 vuotta tuli porilaista huumoria levitettyä Ruotsissa. Suomen maajoukkueen paidassa 17:sta MM-kisat pelanneena on myös maajoukkue saanut vuosien saatossa kuulla porilaista ilosanomaa ja sielläkin porilaisuus on nykyään käsite. Positiivisen porilaisuuteni salaisuus on ylpeys kotiseudustani ja varma tieto siitä, että kaikki haluaisivat sisimmiltään olla porilaisia. 

Julle Kallio

Julle Kallio, radiojuontaja ja lähiöjulkkis

3 kertaa Vuoden paikallisradiojuontajana palkitun Kallion mukaan positiivisuutta on käviksen tuulesta ilahtuminen, rotsikelit ja ainainen usko Ässien mestaruuteen.

Jesse Joensuu, jääkiekkoilija

35-vuotias jääkiekkoilija Ässissä. Olen muuttanut muuttanut monen vuoden tauon jälkeen takaisin kotikaupunkiini. Positiivisuuteeni porilaisena vaikuttavat perheen ja lasten harrastusmahdollisuudet, Ässät ja meri.

Yhteistyössä:

satakunta