Skip to content

Muistokirjoitus: Gustav Rosenlew (1929-2023)

Raskain sydämin hyvästelemme Gustav Rosenlewin, joka menehtyi 8. joulukuuta 2023. Gustav oli visionäärijohtaja ja Porin Nuorkauppakamarin pääperustajäsen. Hänen vaikutuksensa oli suuri, ei ainoastaan liike-elämässä vaan myös kamarimme perustuksien muovaamisessa.

Gustav syntyi Helsingissä 13. maaliskuuta 1929, mutta hänen kasvuvuotensa kuluivat Hämeenlinnassa Suontaan kartanon vehreissä maisemissa, missä hän kehitti vahvan yhteyden luontoon. Hän muutti perheensä kanssa Poriin vuonna 1943, kun hänen isänsä valittiin Rosenlew-yhtiön johtajaksi.

Gustav seurasi isäänsä jalanjäljissä toimitusjohtajaksi vuonna 1969. Hänen 40-vuotinen uransa alkoi Porin konepajan valimolla vuonna 1947. Vuonna 1954 hän aloitti teknisenä sihteerinä Rosenlewin paperitehtaalla, ja vuonna 1961 hänet valittiin kemiallisen puunjalostusteollisuuden johtajaksi.

Gustavin taival Porin Nuorkauppakamarin kanssa alkoi sen perustamisesta tasan 65 vuotta sitten vuonna 1959, missä hän toimi kamarin puheenjohtajana sen ensimmäiset kaksi vuotta. Hänestä tuli sitten Suomen Nuorkauppakamarin kolmas kansallinen puheenjohtaja, ja hän hoiti tuota virkaa sekä vuosina 1961 että 1962. Gustavin johtajuus laski perustan arvoille, jotka ohjaavat meitä edelleen tänään.

Gustavin elämä kuvasti sitkeyttä, innovaatiota ja tinkimätöntä sitoutumista hänen ihanteisiinsa; hänen vaikutuksensa ulottui kauas hallitushuoneista Porin ytimeen. Vaikeuksien keskellä loistivat hänen liiketalouden taitonsa ja luonteensa. Hän oli intohimoinen kulttuurien välisen vaihdon ja yhteisön kehittämisen puolestapuhuja. Hänen rakkautensa metsästykseen, ilmailuun ja valokuvaukseen sekä omistautumisensa teollisen perinnön säilyttämiseen kuvastivat hänen syviä intohimojaan.

Kun juhlimme Porin Nuorkauppakamarin 65-vuotisjuhlavuotta vuonna 2024, kunnioitamme Gustavin pysyvää perintöä. Kamarimme toimii todisteena hänen uskostaan nuorten johtajien voimaan positiivisen muutoksen luomisessa. Suremme perustajajäsenemme menetystä, mutta samalla juhlimme hänen sytyttämäänsä henkeä järjestössämme.

Gustav Rosenlewin visio, sitoutuminen ja lämpö kaikuvat ikuisesti Porin Nuorkauppakamarissa. Syvimmät osanottomme menehtyneen perheelle ja ystäville.

Lepää rauhassa Gustav (senaattori #3384).🕊

Gustav Rosenlewin muistoa kunnioitten,

Porin Nuorkauppakamari

#inmemoriam #gustavrosenlew #rosenlew #jcipori #porinnuorkauppakamari #jcifinland #jcipori65 #pnkk65

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *